Grote oefening met feestavond

Op 17 september 2011 was weer de jaarlijkse grote oefening met als afsluiting de brandweer en de feestavond bij de boerderijcamping de Peelhof.

De sportieve grote oefening op de fiets startte s ’middags om 14.00 uur op twee plekken, in Grathem op het Nassauplein en in Kelpen op het kerkplein.

Wij werden verdeeld in groepen van 3 a 4 personen en gingen met de fiets richting de eerste opdracht. Iedere groep ging naar een andere oefening.

De oefeningen waren:

- een fietsongeval: Een coole papa!!! wilde zijn zoon laten zien dat hij ook kan jumpen met de BMX fiets…maar helaas dat ging het mis en hij vloog over het stuur met de borst op de hoek van de springschans.

- Een bouwvakker wilde het dak repareren met de gasbrander. Maar de gasbrander gaf een steekvlam en de bouwvakker werd door de vlam geraakt. Hij kon nog zelf de ladder aflopen met zijn verbrandde gezicht en bovenlichaam waarna hij op de grond viel.

- Een man wilde de schommel repareren en bleef hierbij tussen de ijzerketting van de schommel hangen en daardoor werd de vinger afgerukt. Gelukkig bleef de vinger op de schommel liggen waardoor je hem gelijk in een zakje kon doen met er omheen nog een zakje met koud water.

- Een oudere man in een rolstoel probeerde te tuinieren en viel hierbij om. Een in paniek geraakte passant schreeuwde voor aandacht en hulp. De EHBO’ers hadden meer werk met de in paniek geraakte passant dan met het slachtoffer.

- Een puber die ging joyriden en met de auto tot stilstand kwam tegen de muur. Het slachtoffer verkeerde hierdoor in een apathische shock.

- Een slachtoffer dat zijn pony wilde vastmaken in een paardentrailer en hierbij met zijn vinger tussen de touwen vast kwam te zitten.

De zeer leuk bedachte oefeningen brachten veel plezier!

Om 17:30 uur was het dan zover! Er was een ernstig ongeluk gebeurd op het kerkplein..maar gelukkig was de brandweer gelijk ter plekke net zo als diverse EHBO’ers. Een auto was met 5 inzittenden tegen een paal die onder stroom stond gereden hierdoor is de motor in brand gevlogen en de auto stond onder stroom. Door de brandweer werden de slachtoffers uit de auto gehaald helaas kwam de hulp voor een van hen te laat. De laatste de bevrijden passagier was moeilijk uit de auto te halen. Hierdoor moest de brandweer het dak van de auto eraf knippen. Een mooie oefening voor de brandweer en de EHBO’ers.

Hierna ging het door naar onze feestzaal op de boerderijcamping de Peelhof.Hier gingen wij feesten en voor lekker eten was ook gezorgd. Wij lieten ons lekker verwennen met een hapje en een drankje.

Er werden ook heel wat jubilarissen gehuldigd namelijk:

12,5 jaars insigne: Paul Dalemans, Sandra Cuypers, Jack Evers, Marlies Scheepers.

25 jaars insigne: Mia Cuijpers-Maas en Maria Wijnen

Bronzen kruis: Maria Wijnen, Miranda van Rooij en Wim Raemakers
Zilveren kruis: Louis Nijssen

Tevens was er nog een bedankje namens het bestuur voor de leden die actief zijn in de werkgroepen.

Het was een zeer geslaagde avond!