Bezoek Bodyworld

Geen bus wel 4 auto’s, een grote teleurstelling voor Jack, hij wilde graag het  schoolreisjes gevoel beleven, maar dat werd  te duur voor 16 mensen. Om 10.00 uur stuiven we richting Rotterdam met Louis, als ervaren Rotterdamvaarder, voorop.  In zijn kielzog gevolgd door Harriëtte, Wim en Irma.

In Rotterdam is  nog tijd voor een kop koffie en wat te eten en dat lijkt ons heel verstandig want we weten niet of we erna nog honger zullen hebben.
Even voor enen gaan we naar binnen en zien de eerste body staan, letterlijk uit zijn vel gesprongen.  Gelukkig, de aanblik valt mee en er volgt een reis door het menselijke lichaam. Nooit geweten dat de gehoorbeentjes zo klein zijn en dat we echt heel veel bloed/haarvaten hebben, ongelofelijk. Van de embryo’s en de misvormingen  is iedereen toch wel erg onder de indruk.  Na twee uur is de reis langs body’s en lichaamsdelen voltooid. Wat velen van ons zich afvragen is, hoe oud zou zo iemand zijn geweest, dit is niet in te schatten zonder huid. Het is toch heel anders dan plaatjes kijken en in werkelijkheid zijn bepaalde lichaamsdelen veel kleiner dan in een boek en de plaats waar het lichaamsdeel  zit is veel duidelijker te zien. Al met al een waardevolle aanvulling op een EHBO les.

Buiten is het koud en er staat een flinke wind. We besluiten dan ook om terug te gaan naar Grathem, ook omdat een aantal mensen om 18.00 uur weer terug moeten zijn. Om de dag af te sluiten gaan we met zijn 12-en naar Geraats om wat te eten. Hier wordt het gemis van het gezamenlijk met de bus gaan ruimschoots ingehaald. Dat iedereen er wat van heeft opgestoken wordt aan tafel al snel duidelijk, Irma geeft nog wat EHBO weetjes door, zoals: iemand die een half uur in de stabiele zijligging ligt moet gedraaid worden en heb je de heimlichgreep toegepast moet je met de persoon naar de dokter om hem/haar te laten onderzoeken.

Een interessante dag, lekker gegeten en veel gelachen, kortom een dag die voor herhaling vatbaar is.